FAQ

 

Q: Kan ik alleen de UAS huren?
A: Nee, wij leveren een totaalpakket van piloot en Camera-operator.

Q: Kan de UAS vliegen als het regent?
A: Nee

Q: Tot welke windkracht kunnen jullie vliegen?
A: Tot windkracht 4-5, daarboven is technisch mogelijk maar levert niet voldoende stabiele shots op.

Q: Welke Drones gebruiken jullie?
A: We vliegen met veel verschillende helikopters voor verschillende taken. Voor inspectie een lichtgewicht systeem met 25 min vliegtijd, deze is gebaseerd op een DJI besturing. Dit systeem is ook te gebruiken voor luchtfoto opnamen. Een systeem voor live-stream en video opnames, en een systeem met een korte vliegtijd van 8 minuten die de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld de Red camera’s te tillen. 

Q: Wat is de vliegtijd van een Drone?
A: Met een accupack kan een drone ongeveer 20 minuten vliegen. Dit is afhankelijk van het weer. Dit betekent ongeveer 18 minuten operationeel. Bijvoorbeeld 20 min in lucht voor eerste show, 5 min wachten op de grond voor reset, 20 min voor het tweede schot enzovoort. Vervangen van accupack neemt ongeveer 2 minuten in beslag.

Q: Hoeveel kost een nieuwe helicopter?
A: Wij verkopen geen helicopters. Een goed uitgeruste en veilige helicopter is niet goedkoop en het kost jaren oefenen om er goed mee te leren vliegen. Als je niet ervaren bent is het gevaarlijk om dit wel doen en wij raden dat dan ook zeker af.

Q: Vliegen jullie ook boven mensen?
A: Veiligheid gaat  boven alles. Wij vliegen niet boven mensen als zij niet  goed geïnstrueerd zijn en weten wat wij doen. Mensen massa’s is geen optie( denk aan concerten) Wel kunnen wij naast het publiek vliegen wat het gevoel geef dat wij er overheen vliegen.

Q:  Is het gevaarlijk om te vliegen?
A: Wij hanteren een strikte veiligheid procedure. Veiligheid voorop. Daarom vliegen we alleen als het veilig is. Mocht de piloot twijfelen aan de situatie dan besluit hij ter plekke om niet te vliegen. Hij is eind verantwoordelijk.

Q: Vliegen jullie ook binnen?
A: Als de ruimte groot genoeg is, ja.

Q: Hoe ver kan de heli vliegen?
A: De piloot moet de Drone altijd kunnen zien( line of sight). Maximum radius ongeveer 300 meter. De Drone kan ook eventueel bestuurt worden vanuit een open truck om de afstand te vergroten. 

Q: Kunnen we zien wat jullie filmen?
A: Ja, er is een draadloos video signaal zodat je op een scherm/videobril mee kan kijken

Q: Kunnen jullie de camera ook van de grond af bedienen?
A: Ja, we kunnen 360 graden pannen en tilten vanaf de grond.

Q: Kan de standaard draadloze video zender van de drone gebruikt voor live uitzendingen?
A: Nee, de kracht van de video zender gebruikt in helicam beperkt is om verschillende redenen, dat is waarom de video transmissie is gevoelig voor radiostoring dus voldoet deze  niet aan de kwaliteit en normen om dit uit te zenden. De uiteindelijke video wordt opgeslagen op de geheugenkaart van de camera op drone (1080P50f) en de uiteindelijke kwaliteit van het beeld kan worden gecontroleerd wanneer drone terugkeert naar de grond. Wel kunnen we een HD downlink aanbieden voor live-broadcas.

Q: Wat gebeurt er als de heli neer stort of technische problemen heeft?
A: Is nog nooit gebeurd, maar mocht het ongelukkiger wijs gebeuren dan hebben wij altijd een back up heli mee.

 

© 2013 UNITED